Per exemple:
HOBSBAWM, E. (1995): Historia del siglo XX, Barcelona, Crítica.
SOPEÑA, A. (1994), El florido pensil. Memoria de la escuela nacionalcatólica, Barcelona, Crítica.
• Articles en Internet:
COGNOM (en majúscula, rodona o versaleta) i nom abreujat de l'autor/autors (majúscula, redona) (data de publicació de l'obra): Títol i Subtítol (entre cometes), Revista, núm. revista, pàgines (en redona). Adreça electrònica, data de consulta entre claudàtors [...].
Exemple:
LORENZO VICENTE, J. A. (2005): “Evolución y problemática de la Educación Secundaria Contemporánea en España”, Revista Complutense de Educación, nº 2.
http://revistas.ucm.es/edu/11302496/articulos/RCED9696220051A.PDF[Consulta: 24/03/09]
A més de la llista final, en el cos de la memòria sovint hem de fer referència a fonts externes, és a dir, als documents que hem consultat o fins i tot hem reproduït parcialment. Nosaltres utilitzarem el sistema de referències o citacions dins el text.
• Referències dins el text / Citacions
Les citacions de textos s'han d'incorporar al cos del discurs principal entre cometes. Quan les citacions siguen extenses (més de tres línies) és convenient copiar-les, sense cometes ni cursiva, en un paràgraf a part, amb el marge més entrat que el text (sagnat) i un cos de lletra menor.
Si s'omet part del text de la citació, s'ha d'assenyalar amb punt d'elisió entre claudàtors […].
Les citacions textuals han d'anar precedides de la referència bibliogràfica abreujada (autor, any: pàgines).
Exemple:
Tal com explica Tusell (2005: 321), la història de la democràcia en Espanya...
Les citacions generals porten el cognom de l'autor i, entre parèntesis, la data d'edició i les pàgines.
Exemple:
Por supuesto, los planes de una “enseñanza libre en todos sus grados” del Sexenio Revolucionario no se llevaron a la práctica y la situación que heredó el régimen de la Restauración seguía teniendo los mismos problemas: la persistencia del analfabetismo, el escaso desarrollo de la enseñanza primaria y la debilidad de la secundaria (Bartolomé, 1994: 266-272).
Imatge: Kurt Kranz, Largo recorrido, 1930.