2.2. QUIN TIPUS D'INFORMACIÓ HEM TROBAT

Estem treballant amb dos tipus de documents:
• FONT PRIMÀRIES: Són les fonts que pertanyen al període històric que estem estudiant. Poden ser gràfiques (fotografies), escrites (llibres escolars, cartes...), materials (discos, roba...) i orals (entrevistes).
• FONTS SECUNDÀRIES. Són tots aquells documents escrits per historiadors o altres científics que analitzen i expliquen algun aspecte o tota l'època que estem estudiant. Es tracta de llibres, revistes, articles de diaris o Internet.

Les fonts secundàries s'utilitzen per a conéixer millor el tema de treball, per a aprofundir en l'estudi de les diverses causes o les formes en què es va desenvolupant un procés o un esdeveniment històric, així com observar la influència de la història general en les biografies dels personatges que hem entrevistat i emmarcar-la en el seu temps. Les fonts secundàries són a la biblioteca o a Internet.

RECORDEU que hem d’obrir un document de fonts per anar posant alfabèticament totes les pàgines d’on hem extret informació. Ens servirà per a no perdre cap pàgina i per a fer el llistat de referències bibliogràfiques del treball monogràfic.



The Lazy Logic of Ignava Ratio, Ryan MacGiness, El País, 15/01/10

Discurso de Steve Jobs, fundador de Apple, en la universidad de Standford